En kaotisk og fabelaktig hitparade

By  |  0 Comments

The Chariot One Wing Goodfight Records 

7/7 The Chariot er ute med sitt femte

album og leverer mer enn noensinne. Det amerikanske bandet, fra Atlanta i staten Georgia, har besøkt Norge en rekke ganger, senest i vår da de turnerte i hele Europa sammen med et annet hardt, men flott band, Norma Jean. Man skulle kanskje tro at stilen og fram- gangsmåten var litt satt på dette tidspunktet i bandets karriere, det stemmer bare

halveis. The Chariot er kjent for å eksperimentere med stil og instrumenter, selv om det skal være liten tvil om

at det er hardcore de spiller. Det skal også sies at titlene på dette albumet utgjør to setninger: «Forget not your first Love. Speak in tongues and cheek».

Et av eksperimentene på denne platen er den fantastiske låten «Speak», her er det eneste instrumen- tet et piano som blir utfylt av vokalistens såre, men mektige skrik. En annen låt som også er verdt å nevne er «Your», hvor hele låten er en sang av en dame med god, gammeldags køntryknekk med litt støtte av et orgel. Alle låtene er satt i system på The Chariot sitt sedvan- lige vis, og alt passer inn på sin litt forvridde måte.

Hele albumet avsluttes med en mektig låt hvor en hoveddel er en kamptale fra filmen «The Great Dictator» som samsvarer med et godt kristent seiersrop fra resten av teksten i sangen.

Det er ingen tvil, dette er en syver!

Det er så mye bra å trekke fram her, men tre lå- ter vil jeg anbefale «Speak», «Tongues» og «Cheek»!

Vegard Børjesson