Salem Trondheim

By  |  0 Comments

På menighetsjakt i Trondheim?

I del fire av menighetsshopping har vi kommet til Salem menighet i Trondheim. Ørjan Tinnen, studentpastor i menigheten har svart på våre spørsmål.

 

Hvis du ikke bor i Trondheim, kan du feks lese om Salt Bergenskirken, Salem Bergen og Intro Oslo.

 

 

Hvem kommer til møtene deres, er det mange studenter der?

 

Salem menighet består av alle slags mennesker. Unge, gamle, spedbarn, pensjonister, studenter, skoleelever, arbeidsledige, toppledere, Rosenborg-supportere og Brann-tilhengere i skjønn forening. Hver lørdag kveld kl 18.00 og 20.00 er det studentgudstjeneste med ca 400 unge voksne.

 

Hvordan blir jeg kjent med nye?

 

Når du kommer på gudstjeneste for første gang møter du vertskap som hjelper deg med det du måtte lure på. Alle nye får en velskomstgave fra oss med informasjon om menigheten, mulighet til å bli medlem/bli med i smågruppe, verdikupong i kaféen og vår egen Impuls-EP “Makter alt”. Hver lørdag kl 17.00 åpner kaféen med middag til en billig penge, og etter det siste møtet møtes folk for en prat og noe godt å bite i. Ofte foregår det også andre ting som quiz, konserter, hybelkveld eller lignende. 13. – 15. september reiser vi på tur sammen, en perfekt anledning til å bli kjent med nye venner og med menigheten.

 

Hvordan er en typisk gudstjeneste hos dere?

 

Lørdagsmøtene våre er gudstjenester med trøkk og fokus på lovsang, forbønn og forkynnelse. Annenhver gang er det nattverd. Vi har flere dyktige lovsangsteam, og det blir sunget både på norsk og på engelsk. I tillegg blir det produsert en del ny lovsang her i Salem som også brukes i møtene.

 

Skjer det noe utenfor søndagsmøtene?

 

Ja, masse! Det er nesten alltid aktivitet både i menighetslokalene og rundt omkring i alle hjemmene våre. Vi har fire gudstjenester i løpet av en helg; tenåringer på fredag, studenter og unge voksne på lørdag og gudstjeneste for hele familien på søndag. Fra 17. september tilbyr vi Alpha-kurs for deg som vil lære mer om den kristne troen. I tillegg har vi et aktivt diakonalt tilbud rettet mot ungdom i risikosonen og et eget samtalesenter som tilbyr mennesker i byen noen å prate med når livet er vanskelig.

 

Hva skiller dere fra andre menigheter i byen?

 

Den største forskjellen på oss og andre menigheter i byen er antallet studenter. Studentarbeidet har vært en satsing over flere tiår og en oppgave som vi gledelig jobber videre med hvert eneste år. Det er over 30 000 studenter i Trondheim, og mange har ingen erfaringer med tro. Dette er virkelighetsbildet vi jobber i og ønsker å gjøre noe med.

Ørjan Tinnen er studentpastor i Salem Menighet, Trondheim

Ørjan Tinnen er studentpastor i Salem Menighet, Trondheim

 

Er det mulig å få seg en tjeneste i menigheten? Hva slags?

 

Nesten all aktivitet i menigheten foregår på frivillig basis. Pr i dag kan du involvere deg i 25-30 ulike tjenestegrupper innen bønnearbeid, multimedia, musikk, kreativitet, barne- og ungdomsarbeid, diakoni osv. Vi spør ikke først og fremst hvor vi trenger folk, men om hva folk har utrustning og evner til.

 

Hvordan hjelper dere meg å vokse som kristen? 

 

Vi anbefaler deg som er ny om å bli med i et mindre fellesskap slik at du kan bli godt kjent med noen nye venner. Her deler vi opplevelser fra hverdagen, praktiserer tro sammen og utfordre hverandre. I tillegg vil du alltid kunne få utfordret deg selv i nye roller og oppgaver. Vi har en egen lederskole dersom du ønsker å utvikle deg selv som leder, og vi har folk som alltid har tid til å samtale om tro, nådegaver eller når livet er vanskelig.

 

 

Hvis du vil vite mer om denne menigheten, kan du sjekke ut nettsiden deres