Salem Kristiansand

By  |  1 Comment

Ny i Kristiansand og på leit etter menighet?

I våre femte del i denne serien har vi nå kommet til Salem Kristiansand. Kamilla Hovd Hondrelis, Ulf Gjerseth og Irene Nilsen har svart på våre spørsmål.

 

Hvis du ikke bor i Kristiansand, er kanskje Salem Trondheim , Intro Oslo , Salt Bergenskirken eller Salem Bergen mer relevant for deg?

 

Hvem kommer til møtene deres, er det mange studenter?

På møtene vi har i Salem kommer mennesker i alle aldersgrupper.

Vi har et møte på søndag kveld kl.19 som vi kaller for Quellsmøte. Dette møtet har fokus på studenter og unge voksne, og det er derfor primært mennesker i denne aldersgruppen som kommer. På disse møtene kommer det mellom 200-300 studenter og unge voksne.

 

Vi er en generasjonsmenighet hvor vi ønsker alle velkommen og bruker erfaringer fra alle aldersgrupper. På Quellsmøtet vil man derfor se eldre også, hovedsaklig i forbederfunksjon, som mentorer og ekstra “mammaer” og “pappaer”. De er glad i oss på Q og vet at musikken er noe høyere enn på formiddagen. I tilleggg har vi formiddagsgudstjeneste hver søndag kl.11, hvor vi har egen barnekirke for barna, og tenåringsmøte hver fredag kl.20.00

 

Hvordan blir jeg kjent med nye hos dere?

Enkleste måten å bli kjent med nye er å bli med opp i kafèen etter møtet. Vi utfordrer de som har gått en stund i menigheten med å være flink til å ta kontakt med nye. I tillegg arrangerer vi Senkveld. Senkveld er en sosial happening hver første lørdagkveld i måneden hvor man spiller spill, prater og blir kjent. Vi oppfordrer også alle til å bli med i en cellegruppe, hvor man er mellom 6-10 stk som møtes en gang i uken og har bilbelsamling. Man kan også bli med på Dypdykk, som er bibelundervisning hver onsdag i Salem.

 

Er man over 25 år, har vi en sosial kveld siste tirsdag i måneden som heter “25+”. I tillegg er det veldig lurt å bli med i en frivillig tjeneste.

 

I september arrangerer hele menigheten en menighetstur, en perfekt anledning til å bli kjent. Studenter har egen rabattert pris.

 

Hvordan er en typisk gudstjeneste hos dere?

På Q starter vi møtet med lovsang, møteleder ønsker velkommen, vi ber for møtet og har informasjon/vitnesbyrd/dåp/andre innslag, deretter er det fokus på lovsang/tilbedelse og tale.

 

En typisk gudstjeneste har mye fokus på lovsang og tilbedelse, samt tale av pastor eller andre. Fokus på å komme nærmere Gud og bli bedre kjent med han.

Etter talen planlegger vi ikke så mye, men møtet går ditt Gud leder det, både gjennom lovsang og respons til forkynnelsen.

 

Skjer det noe utenfor søndagsmøtene?

Ja, vi har nesten ting som skjer hver eneste dag gjennom hele uken i Salem. Som nevnt så har vi noe vi kaller Senkveld, som er en sosial happening hver første lørdag i måneden. I tillegg har vi mannskveld annenhver mandag, bønnemøter hver tirsdag og Dypdykk hver onsdag. Vi har også cellegrupper hjemme hos noen hver onsdag og torsdag.

 

En gang i måneden blir det arrangert “skattejakt”, som går ut på å først samles hjemme hos noen, be og motta “ledetråder” fra Gud, for deretter gå ut og se om vi blir ledet til noen som vi kan forkynne, vitne eller be for. Siste tirsdag i måneden har vi noe som kalles “25+”, en sosial kveld for de som er over 25 år.

Vi har også ett opplegg for skolebarn hver onsdag og fredag fra kl.12-16, som vi har kalt “Etter skoletid”. Tenåringsmøtene (Camp) er på fredager.

Fra venstre: Kamilla Hovd Hondrelis; møteleder/produsent+styremedlem i salem; Ulf Gjerseth, ansv. for forkynnelse på Q+med i eldsterådet, Irene Nilsen; Q-koordinator+lovsangsleder

Fra venstre: Kamilla Hovd Hondrelis; møteleder/produsent+styremedlem i salem; Ulf Gjerseth, ansv. for forkynnelse på Q+med i eldsterådet, Irene Nilsen; Q-koordinator+lovsangsleder

 

Hva skiller dere fra andre menigheter i byen?

Salem er en stor generasjonsmenighet som ønsker å ha møter som møter alles behov. Q-møtene er det møtet i uken som har flest besøkende.

Salem har en veldig god beliggenhet for studenter. Menigheten ligger på Lund i Kristiansand, midt i smørøyet der alle studenter bor.

 

I tillegg har Salem mange dattermenigheter i ulike bydeler i Kristiansand.

Slik vi oppfatter det, er Salem kjent for god lovsang og god forkynnelse, så vi opplever at både studenter/unge voksne kommer på Q-møtene, men i tillegg kommer mennesker som driver arbeid i andre menigheter for å “få påfyll”. Så slik sett er det endel på møtene, men ikke alle hører direkte til i Salem/Q. Vi kan vel si at vi er ett “kraftsenter” for både de som går fast i menigheten, men også for de som kommer fra mindre menigheter i distriktet.

 

Siden Q har fokus på studenter/unge voksne, er det stadig vekk nye folk som kommer som studenter i byen og også endel som flytter, så hvert år er ulike, men spennnende.

 

Er det mulig å få seg en tjeneste i menigheten? Hva slags?

I vår menighet er det utrolig mye man kan engasjere seg i. Alt fra å være med å styre teknikk/bilde/lyd/lys/kamera, møteproduksjon, tolkning, forbønnstjeneste, møtevert, være med i Kafèteam, lede en cellegruppe, bli med i tenåring- eller barnearbeidet, “etter skoletid”, være med å arrangere Senkveld, bli med i “skattejakt”-teamet eller bli med i ett lovsangsteam.

 

De tre første søndagene denne høsten har vi ulike tjenestetorg etter møtet hvor man kan komme om man ønsker å bli med i en tjeneste. Men vi er alltid åpen for folk som ønsker å engasjere seg.

 

Hvordan hjelper dere meg å vokse som kristen?

Selve Q-møtene denne høsten har fokus på Guds farshjerte. Det å bli kjent med Gud som Far forandrer livet ditt og vi ønsker å komme nærmere Gud, både gjennom forkynnelse og lovsang.

Etter talen og i slutten av møtene er det alltid mulig å komme til forbønn eller snakke med en forbeder.

 

Utenom Q-møtene er det Dypdykk med god bibelundervisning og cellegruppene har som mål å utfordre, engasjere og være et godt og trygt fellesskap med Jesus i sentrum.

 

Man kan vokse som kristen både i tro og gjerning. I September har vi satt av en helg hvor fokuset er “Guds hjerte for helbredelse”. Da får vi besøk av Chuck Parry fra Bethel Church.

 

 

Om du ønsker å finne ut mere om Salem, kan du besøke oss på våre nettsider www.salem.as eller komme på Q-møtene søndag kl.19.00 på Lund.

 

Foto: Finn Nikolai Olsen Hondrelis

Eirik says:

Høres veldig bra ut dette! Jeg må sjekke ut Salem tror jeg 😉