Filadelfiakirken

By  |  1 Comment

Ny i Oslo? Har du vært i Filadelfiakirken?

Vår menighetsshopping fortsetter og denne uken tar vi for oss Filadelfiakirken i Oslo. Andre menigheter vi har vært i kontakt med er Intro Oslo. Klikk deg tilbake til hovedsiden vår for å lese om menigheter i Trondheim, Bergen og Kristiansand.

 

I Filadelfiakirken Oslo er det Siri Novak Jensen som jobber med gudstjenestene i menigheten, har svart på spørsmålene våre.

 

Hvem kommer til møtene deres, er det mange studenter?

Vi tror at kirke er for alle folk til alle tider. Derfor har våre gudstjenester alle slags mennesker tilstede. Aldersmessig ligger tyngdepunktet på unge voksne i alderen 20- 40 år som ofte studerer eller jobber.

 

Hvordan blir jeg kjent med nye hos dere?

Vi liker å si at Filadelfiakirken Oslo er en ”liten” kirke med mange folk. Det at vi har gudstjenester som samler relativt mange mennesker gjør at det er ekstra viktig å være bevisst på å koble seg på. Helt praktisk innebærer det å henge i velkomstområdet vårt. Ta en kopp kaffe og slå av en prat med folk som er nysgjerrige på å bli kjent med nye. Meld deg til en tjeneste. Meld deg inn i småfellesskapsarbeidet vårt. Men kanskje viktigst av alt er mitt tips; være der hver gang! På den måten er det lettere å holde kontakten med de du hilste på forrige uke og igjen være med å ta i mot andre.

 

Hvordan er en typisk gudstjeneste hos dere?

Typisk gudstjeneste hos oss innebærer lidenskapelig lovsang, småfjåsete møteledere, et filminnslag, informasjon, dedikerte forkynnere som strekker troen og perspektivene våre. Kort oppsummert er vi en gjeng mennesker som ønsker å tilbe Jesus med livene våre, uke etter uke.

Siri Novak Jensen jobber med gudstjenestene i menigheten.

Siri Novak Jensen jobber med gudstjenestene i menigheten.

 

Skjer det noe utenfor søndagsmøtene?

Ja, det gjør det! Vi er akkurat nå inne i det vi har kalt en velkomstmåned. Vi legger ekstra til rette for at folk skal bli kjent på kryss og tvers. Vi arrangerer valgdebatt, kino, kveldsfestival og selvfølgelig småfellesskapssamlinger rundt omkring i diverse leiligheter og hus i fine Oslo. I tillegg drar vi på tur siste 20-22.september til Haraset. – Ypperlig for folk som er nyetablert i byen.

 

Hva skiller dere fra andre menigheter i byen?

Først av alt; vi bor i en by som er privilegert med mange flotte og velfungerende menigheter. Filadelfia og andre har mye til felles og det er vanskelig å skissere opp de helt store ulikhetene. Vi er en flergenerasjonsmenighet. Noe som gjør at fra første til siste levedag kan du ha kirken vår som et åndelig hjem. Vi er en pinsemenighet noe som gjør at vi ikke har en like stram liturgi som f.eks Den norske kirke, men ellers er det teologiske trosgrunnlaget likt med de protestantiske menighetene.

 

Er det mulig å få seg en tjeneste i menigheten? Hva slags?

JA! På tross av mange mennesker og mye på stell er det alltid behov for nye medarbeidere. Vi ønsker å har et arbeid som er i kontinuerlig vekst og da vil det alltid være plass til flere. Det er flust av muligheter til å gi jernet i barnearbeidet vårt, som møtevert, media, grafikk, velkomsttjeneste, seniorarbeid. Pluss mye mer! Det er som sagt alltid en mulighet for å kunne være med bære lasset.

 

Filadelfia FestHvordan hjelper dere meg å vokse som kristen? 

Vi håper at gjennom godt forberedt og bibelfundert forkynnelse, oppløftende lovsang og nære vennskap med andre kristne vil gi et liv i kontinuerlig vekst. Vi oppmuntrer til personlig bibellesning og bønn. Akkurat som én forelesning sjelden gjør underverker i eksamensoppkjøringen, tror vi at veksten som en kristen kommer av gode vaner. Kontinuitet er et hot tips. En av dem er å gå på ukentlige gudstjenester. Plant deg i et kristent felleskap og ta sjansen på å være med på ferden i gode og bedre dager!

Kjell says:

Hvordan når dere (filadelfia) ut til de fattige med Evangeliet i Oslo, Norge og verden forøvrig?