Min første kjærlighet (til electro)

By  |  0 Comments

Jeg husker vinterkvelden i desember 2009. “De tre musketerer” skulle ha sin første gig i Teenchurch-lokalet i Filadelfia Oslo. Vi hadde blitt hekta på electrohouse. Og det var første gang vi lukta på tanken om et kristen klubbkonsept. Første gang vi pusha electrohouse på folket. Danseglade folk, god stemning.

Jeg husker utpå nyåret 2010. Vår andre klubbkveld. Jeg husker en røykmaskin som løp løpsk, jeg husker 3 brannalarmer og en begredelig klubbkveld.

Så ble vi flere. Navnebyttet kom. Jesus Loves Electro. Logo. Merkevare. Satsning.

Vår første ordentlige spillejobb på Ungfilas påskeleir i 2010.

Så begynte snøballen å rulle..

Nå sitter jeg på rommet mitt og har pakket bagen min klar for avreise til Nederland. Vår første spillejobb utenfor skandinavia. Til Xnoizz Flevo Festival. Den største kristne festivalen i Europa.

Det er litt uvirkelig. Jeg kjenner jeg hopper mellom to spor i hodet disse dagene. Det ene sporet er rutinesporet: forberedelser, pakking, planlegging, låter, utstyr, en jobb som skal gjøres. Det andre er eventyrsporet: ny gig, nytt land, nye muligheter, ukjent miljø, spenning, nerver.

Alt starta med troen på Jesus. Og kjærligheten for electrohouse.

Jeg har lyst til å ta dere med på en liten reise tilbake til mine første møter med denne sjangeren.

Jeg ble introdusert til gruppa MSTRKRFT fra Canada av en venninne i 2007. Og låta ‘Street Justice’.

http://youtu.be/wnsBsc-r9Qk

 

Jeg ble helt revet med av beaten og den aggressive synthen som virrer rundt.

Videre så hørte jeg Justice sin D.A.N.C.E. og digget den rått. Og så kom remixen til MSTRKRFT – enda råere!

 

Låta som kom til å definere sounden til Jesus Loves Electro i stor grad var det Arnfinn som viste meg, nemlig Dirtyloud sin remix av Aaren San’s ‘Apes from Space’.

 

 

Og siden har kjærligheten for electroen økt. Electro er en sjanger som mange ikke veit de liker før de får høre det høyt. Jeg klarer fremdeles ikke å holde knærne mine samlet når jeg hører en fengende electrolåt. Og det ser jeg at det er mange andre som ikke klarer heller.

Men nå må vi dra til Gardermoen. Nederland venter med nye opplevelser. Og nye blogginnlegg til dere. Følg med!

Overraskelsen forrige gang var at vi skal spille i Oslo 29. august! Og det på selveste Fugazi, et av Oslos råeste utesteder.  Vi har fått med oss Funkin’ Matt og Sol Cherie på festen og håper å se deg der. Sjekk her for mer info: Jesus Loves Electro @ Fugazi.

Kjetil