Nydelig i Nederland

By  |  0 Comments

Nederland. Tresko, Tiesto, tulipaner, hasj og sykler. Og Flevofestivalen. XNOIZZ Flevo Festival for å være helt korrekt.

Vi var megaklare! Men vår første gig utenfor Skandinavia startet dårlig. Vi og Diamondog, en sabla fin gjeng av et rockeband fra Oslo, ble glemt på flyplassen i Amsterdam. Etter noen timer ble vi dog hentet av noen trivelige karer og kjørt til hotellet.

Så, på gigdagen vår ville ikke spillerne koble seg til Mac’n da vi hadde lynrask lydsjekk på 10 minutter. 10 minutter ble til 40 før vi fant ut av trøbbelet og fikk svingt oss igang på stranda.

Midt på dagen, midt på stranda, med parasoller over spillerne og  en stekende, gul sol midt på himmelen samt 30 grader i skyggen satt rammene. Nederland er dirty dutch-housens hjemland og folk var danseglade. Sanda og nederlenderne sammen med de vinterbleike norske kropper fikk kjørt seg i en god time før vi takket for oss og hoppa i vannet. En god start og vi kjente vi ble varme i trøya (i dobbel forstand) og gledet oss ekstra mye til nattas gig.

 

Flevo tok godt imot oss da vi først var på plass. Gjestmilde og hyggelige medarbeidere viste oss rundt og sto til tjeneste. Ting ble tatt hånd om, lagt til rette og fikset. Veldig proft.

 

Etter et par timer i sola var vi kake. Hotellet og senga neste. Noen timer på øret og noen Chicken McNuggets seinere var vi tilbake. Mørket hadde senka seg over Flevo. Crunk rock-bandet Family Force 5 rocka sokkene av hovedscena og Diamondog ga gass med et rått og tight sett i teltet. Klokka nærma seg ett og vår andre og siste gig på Flevo. Silent disco på stranda. Vi var spente, åssen skulle det se ut? Ville det funke med konseptet vårt? Vi bestemte oss for å kjøre på og gi 100 % som alltid og å ta det som en nyttig erfaring.

Området ble gjerda inn. Lyden kobla opp. Headsettene skrudd på. Lysene gjort klare.

Så begynte hausingen. Og vi skjønte at det kom til å bli rå stemning. Folk var peppa. 500 headsett hadde de. Alle ble delt ut. Folk fylte opp området. Mange hundre sto utenfor uten headsett. Vi klinka på med Hard Rock Sofa sin  ’Here We Go’ og trakk inn situasjonen: 500 danseglade strandløver med headsett på hodet i sin egen verden, dansende, syngende, glade. Da vi tok av oss våre headsett, fikk vi latterkrampe. Det er noe av det snåleste vi har gjort, men også noe av det morsomste! Og det funka bra, overraskende bra.

Silent Disco

Gigen ble en suksess, Nederland var en suksess og vi håper vi kan dra tilbake en gang! Følg med på facebooksiden vår for video fra både gigen på dagen og natta. Ps: nå er det kun én uke til vi spiller på Fugazi i Oslo også, moro!

 

Kjetil