Sorthvit med Trafficking-dokumentar

By  |  0 Comments

– Med økonomisk støtte fra Justis og Beredskapsdepartementet

 

Verdenspremiere for “The Fifth Child”

Dokumentaren “The Fifth Child”, som omhandler global helse, klippes ferdig i disse dager. De neste ukene skal den klargjøres og blant annet tekstes til en rekke språk før verdenspremieren i desember.

 

I denne dokumentaren intervjues en rekke internasjonale politikere og toppledere fra blant annet UNICEF og WHO. Videre har det blitt gjennomført et eksklusivt intervju med vår egen statsminister, Erna Solberg, og for ikke å glemme selveste Bill Gates.

 

Trafficking-dokumentar i 2016

Da denne dokumentaren nå ferdigstilles, vil vi rett over jul påbegynne arbeidet med neste dokumentar som tar for seg Human trafficking, eller menneskehandel. Dette er en dokumentar vi har ønsket å lage lenge. Blant annet har vi i forberedelsene filmet noen intervjuer i Chicago og Los Angeles. Arbeidet har imidlertid blitt liggende en stund, da vi bestemte oss for å ferdiggjøre “The Fifth Child” før vi gikk videre.

 

Støtte fra Justis og Beredskapsdepartementet

I forbindelse med utlysningen fra Justis og Beredskapsdepartementet til støtte for informasjonsarbeid knyttet til bekjempelse av menneskehandel tidligere i år, sendte sorthvit inn en søknad. Vi har fått et formidabelt beløp fra departementet, og har også med privatpersoner og selskap som vil støtte filmen økonomisk.

 

Inspirert av MTV

Foruten aktører fra vår egen redaksjon, har vi også med et stjernelag av folk fra film og tv-bransjen som brenner for saken. Ikke minst har vi vært i kontakt med nøkkelpersoner i MTV internasjonalt. De færreste forbinder kanskje MTV med humanitære saker, men foruten et enormt arbeid de har gjort i forbindelse med HIV/AIDS, lagde MTV  for noen år siden en kampanje mot menneskehandel hvor de blant annet produserte 40 konserter, 144 tv-program, avholdt 570 lokale samlinger og trente 1277 ambassadører. TV-produksjonene nådde over 83 millioner seere. – Nå er ikke sorthvit i nærheten av MTV (enda), men vi har tilgang på å hente erfaring fra nøkkelpersonene fra filmene og programmene de produserte. Dette vil være veldig verdifullt for vår produksjon.

 

Håper på støtte fra sorthvit-lesere og privatpersoner

Vi kan lage en meget god dokumentar med pengene vi nå har fått, men vil i desember eller januar starte en kampanje hvor vi håper sorthvit-fansen og andre støttepartnere som brenner for kampen mot menneskehandel ønsker å bidra med småbeløp som samlet vil være med på å heve produksjonen. Årsaken til at vi søker ytterligere støtte, er fordi vi ønsker å foruten tilrettelegge den for TV og strømmetjenester, tilgjengeliggjøre filmen for utdanningsinstitusjoner, menigheter og frivillige organisasjoner for informasjons og undervisningsøyemed.

 

Filmen skreddersys for frivillige og skoleverk

Filmen skal ha “Broadcast”-kvalitet. Samtidig ønsker vi at den skal kunne leve lenge. Dokumentaren vil bli 43 minutter, slik at den kan vises i en klassetime eller eksempelvis til konfirmasjonsundervisning. Utover dette vil det skreddersys kortere presentasjoner. Noe av målet med filmen er å skape større bevissthet rundt menneskehandel og oppfordre til å engasjere seg for arbeidet som gjøres i forbindelse med dette. Det er en rekke organisasjoner som gjør en enorm innsats, men vi ønsker også å få frem at politiet, både nasjonalt og internasjonalt, gjør et utrolig viktig arbeid her.

 

Mer detaljer om filmen vil komme tidlig i 2016. I mellomtiden håper vi så mange som mulig vil se “The Fifth Child”, som også omhandler et utrolig viktig tema.

 

Trailer for “The Fifth Child”, kan du se her: