Bekymringer er bra!

By  |  0 Comments

Fikk oppmerksomheten din med den overskriften eller? Du ble nettopp tabloidisert, eller noe :) Jeg sitter her og er inspirert i kveld. Har besøk av gode venner og har akkurat hatt besøk av en utrolig bra fyr av en venn og fått ca 37 nye blogginnlegg-idéer. Han er lege og engasjert. Nå skal han i kloster ett år for å be og arbeide, men først og fremst for å søke Guds ansikt. Det blir spennende samtaler av det.

Men før jeg gir dere det som er på toppen av hjerteskåla mi i kveld så kommer en premiere: Unnskyld.

Der var den. Min første sorry-for-at-jeg-ikke-har-blogga-nok-unnskyldning.

Grunnene er venner som trengte min hjelp og omgangssjuke. Omgangssjuke ass, det er noe av det verre jeg veit. Å være sjuk er en ting, men omgangssjuke – da knekker jeg helt. Begynner å grine og tror jeg skal dø. Å føde er liksom vondt, men omgangssjuken… Neida, skal ikke gå der :) Jeg skal heller ikke gi noe løfte om å blogge mer, jeg skal gå videre.

Det jeg vil si noe om i kveld er bekymringer. Alle har vi det. Alle bruker vi nok for mye tid på det. Hjernen vår er jo i gang hele tiden. Tenke gjør vi jo hele tiden. Og mye tankevirksomhet går med til bekymringer.

Men visste du at 90 % av bekymringene dine skjer ikke?

Og har du tenkt på at det går faktisk an å bestemme seg for hva man skal tenke på?

I siste del av Matteus kapittel 6 finner man kanskje ett av de mest kjente bibelstedene om bekymring. Her sier Jesus flere ting om temaet og i vers 34 sier Han: “Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv.”

Det er ikke et tips Jesus gir oss her. Det er en beskjed, nesten som en ordre. Og når Han som kalles Visdommen og som er Alpha og Omega, begynnelsen og enden gir en beskjed, kan det være smart å høre etter. Og enda smartere å gjøre det Han sier.

For hva tjener vi på å bekymre oss? Ingenting. Vi blir kanskje mer bekymra, og det er jo bare slitsomt.

“Worry is a waste of imagination” – var det et smart hode som sa en gang. Og det synes jeg er en treffende setning.

Tenk all den kreative tenkninga vi kunna gjort i stedet for å bekymre oss!

En annen ting som jeg kjenner ligger meg på hjertet er nettopp dette med å innse hva som er innenfor vårt påvirkningsfelt og hva som ikke er det. De tingene som ligger utenfor ditt påvirkningsfelt er det rett og slett helt høl i huet å bekymre seg for, fordi du får uansett ikke gjort noe med det. Det er ting som ligger i andres makt. F.eks om det skal bli atomkrig i verden. (Ja, jeg veit at vi kan påvirke det til en viss grad via engasjement og politikk, men du skjønner hva jeg mener)

Andre ting kan være innenfor ditt påvirkningsfelt, og da kan du gjøre bekymringen om til handling i stedet. F.eks hvis du har en fremføring du bekymrer deg for så kan du slutte å sitte å gnu på de negative tankene og heller øve mer på den. Du kan skrive den bedre. Og så videre.

Et siste tips jeg vil slenge inn er å gjøre om bekymringene til bønner. Prøv å gi det til Gud som en bønn. Omgjør det til noe positivt.

Ellers kan jeg nevnte at vi, som du kanskje har fått med deg, er ferdig med første del av sommerens spillejobber. Tusen takk til alle som har vært på shows, dansa, lovprist og hengt med oss!

Sjekk flere bilder og film på facebook.

Neste runde er i august og vi gleder oss. Heng med!

Snakkes bloggææn. Kjetil.