Livsviktig

By  |  0 Comments
Aller først vil jeg dere skal lese denne kommentaren fra Aftenposten sin nettavis av Joacim Lund: “Først meg selv, så meg selv.”
Meget bra skrevet med en høyaktuell tematikk.

 

Man kunne sagt mye etter å ha lest denne. Det er sannhet rett i fleisen på oss som belyser flere temaer.
Allikevel har jeg lyst til å reflektere litt rundt en spesiell ting. Nemlig fundament.

 

Hva bygger du livet ditt på? Det er et spørsmål jeg har tenkt endel på. Det er også et spørsmål som jeg ikke tenkte ordentlig på før jeg ble noen og tjue år.
Det er et stort spørsmål og det kan være vanskelig å svare på det.

 

Folk bygger og baserer livet sitt på mange ulike ting. Populæritet, karriere, familie, jobben, sport, kjæreste, utseende, materielle ting..
Hva er felles for disse tingene? Det kan være flere ting, men en ting de har felles er at de er ikke evige. De er forfengelige og vil bli borte en dag.
Hva om det skjer noe med noen av disse tingene? Hva om man er en dritflink gitarist og så mister man hånda i en ulykke for eksempel? Hva skjer med livet da?
Jeg skal ikke gå noe særlig rundt grøten, men jeg vil at dere skal tenke selv. Hva er viktigst i livet ditt? Hva ligger på førsteplass og hva baserer du det på?

 

Jeg tror noe av det smarteste man kan gjøre er å basere livet på noe evig. Evige verdier, evige prinsipper. Og hvis du tror at Gud er den Bibelen sier at han er og du tror Jesus gjorde det Bibelen forteller oss.. ja, da tror jeg Gud er det smarteste du kan bygge livet ditt på.
For Gud er god. Han er evig, Han elsker deg, Han er trofast, Han gleder seg over deg, Han vil det beste for deg, Han tror på deg og Han ser deg.
Gud er suveren.

 

Og han er evig. Dette er dype saker og kan være hardt å tenke på, men jeg tror det er livsviktig. Utseendet ditt forfaller, du mister brunfargen til høsten igjen, du får ikke med deg Xboxen din når du dør –  ikke pengene, klærne, hytta eller bilen heller. Venner kommer og venner går. Du kom hit til verden naken og du drar herfra naken. Men Guds rike er evig.

 

En sunn tro på Gud gir balanse i livet. En sunn tro gir perspektiv. En sunn tro motvirker “Generation Me”.

 

Tenk etter og bestem deg for hva du vil bygge livet på. Jeg valgte Gud og har aldri angra. Han er det viktigste i livet mitt.

 

Ps: jeg må bare nevne at vi har fått vår første gig utenfor Skandinavia: vi skal spille påFlevo-festivalen i Nederland i august og er superstoka! Det er en kjempestor – og kanskje den viktigste kristne festivalen i Europa :)
Følg med oss videre i sommer for flere oppdateringer!
Kjetil