De svake blir svakere, de rike enda rikere

By  |  0 Comments

Endelig er Sorthvit tilbake i våre postkasser og på våre dataskjermer!

Jeg Joakim Hansen, 24 år fra Toten, forlovet med ei budeie fra Hemsedal, vokalist/bassist/låtskriver i bandet Humming People og
arbeidstaker hos Frelsesarmeen, har fått i oppgave å lage en
blogg på Sorthvits nettbaserte utgave. Jeg kommer til å dele mine syn
på livets opp- og nedturer, hva jeg bryr meg om, hva som frustrerer
meg, gleder meg og min tro på oppi det hele. Mitt liv de siste to
årene har vært preget av et engasjement for de svakes plass i
samfunnet. Etter over 150 fengselskonserter for Frelsesarmeen sammen med bandet jeg spiller i Humming People fikk jeg også jobb av Frelsesarmeen. Nå er jeg arbeidsleder hos
“Jobben”, et tiltak fra Frelsesarmeens rusomsorg som går ut på å få rusmisbrukere ut i arbeid. Gi dem en jobb og verdighet til å holde seg edru og nyktern hvertfall de fire timene de er på jobb. Når de er ferdige for dagen får de en lønn på 250kr som er
nok til å overleve, men ikke til å komme ut på kjøret.

Noe av dette engasjementet kommer nok av det at det virker som de
svake blir enda svakere i møtet med samfunnet og de rike enda rikere.
Denne skjeve fordelingen frustrerer meg. Går du fast på metadon eller
”saft” som de sjøl kaller det (dette får de ofte på lovlig vis fra
”LAR” på statens regning) og ryker på en heroinsmell, stopper staten å
gi dem metadon, og de blir sittende med abstinenser verre enn vi kan forestille oss. Og oppi alt sitter de kanskje ute i ei gate, uten annet håp enn et tomt pappkrus.
Mens deres foreldre er sinte på det surrehuet av en sønn/datter de har!

Her viser jeg dere et skrekktilfelle, bare for å ta dere med inn i det
jeg tenker på i innkjøringen av Sorthvits blogghysteri. Og jeg meddeler like fullt at det finnes mange rusmisbrukere som har fått livet på rett kjøl, med fortvilte, men tilgivelsesfulle foreldre hjemme. Jeg deler dette fordi jeg trur på solskinnshistorier og at vi i sammen kan legge til rette for dem.

I forhold til forventninger vil jeg si at siden jeg jobber i rusomsorgen kommer nok det til å prege bloggen min. I tillegg til at jeg kommer nok til å samkjøre med mine spontane twitteroppdateringer, turneér med Humming People, fengselsspilling og små portretter av folk med spennende historier.

Håper du vil titte innom Sorthvits hjemmeside stadig vekk, og ikke
minst min blogg.

Joakim Hansen