Mer enn bare rock and roll

By  |  0 Comments

Da Blindside for første gang spilte på Skjærgårds Music and Mission Festival, undret mange av de oppmøtte seg over hvorfor bandet spilte på sorthvitscenen og ikke hovedscenen. 

Blindside har en fartstid på 15 år, hatt flere vellykkede turneer i Europa og USA med blant annet Linkin Park og P.O.D., samt seks utgivelser. Musikken kan karakteriseres som brutal og rivende hardcore, samtidig som den er sart og fengende.

Bandet består av Christian Lindskog (vokal), Thomas Naslund(bass), Marcus Dahlström (trommer) og Simon Grenehed (gitar). Guttene fra Sverige er mer kjent internasjonalt enn i hjemlandet.

 

Vokst som band

De fire karene vokste opp i Stockholm og bestemte seg for å starte Blindside da de var rundt 17 år gamle. De kom godt overens og har holdt sammen siden, og forteller at de har vokst mye både som band og som venner siden den gang.

–Da vi tok navnet Blindside var det fordi det hørtes kult ut, det ligger ingen spesiell mening bak. I ettertid har vi kommet på andre kule navn, men siden Blindside begynte å bli kjente, har vi beholdt det, sier Christian.

 

Tomt uten Gud

–Når vi spiller konserter merker vi at det er en spesiell atmosfære i rommet, sier Christian, og legger til: Uten Guds nærvær føles det helt tomt å spille. Resten av bandet nikker bekreftende.

–Dessuten går alle mennesker igjennom så mye forskjellig i livet. Dersom musikken vår har vært et soundtrack i livet til mennesker – på godt og vondt, kan dette være med å gjøre en konsertopplevelse nærmere magisk.

– Noen låter er sterkere enn andre, og det er ganger der det bare kult og rock and roll å stå på scenen, sier Marcus.

 

Mange gode minner

Blindside har over 700 konserter bak seg, og det har blitt mange minner.

–Det beste blir i kveld! ler de.

Noen kvelder har vært veldig spesielle, og det er vanskelig å velge ut ett konkret.

–Sør-Afrika var veldig kult.

De trekker også frem SubScene i Oslo, hvor de har spilt ved flere anledninger, sist i 2006.

–Ett av de verste konsertminnene  må ha vært Umeå Open i 1999. Det var en festival med hovedsak indie og pop. Vi hadde akkurat hatt en hype etter utgivelsen ”A Thought Crushed My Mind” (1999), og var satt til å spille en time. Utover i konserten gikk flesteparten ut, og vi bare tenkte – hva gjør vi her? ler de og rister på hodet.

 

Fant inspirasjon i Sør-Afrika

Det var en turné i Sør-Afrika som inspirerete til å lage den siste fullengderen ”The Great Depression” (2005). Der fikk de se mennesker som levde i fattigdom og døden på nært hold, men som likevel var lykkelige. Da de kom hjem fra turneen, fikk de et større perspektiv på livet. I den vestlige verden er det  stor materialisme og åndelig død. Mennesker vegrer seg mot å tenke på døden, og har problemer med å ha det stille rundt seg.

 

Liker ikke kristen merkelapp

Er man kristen og spiller i band, blir ofte møtt med fordommer og får merkelappen ”kristent band”. Det å definere fremgang og å ha en forventning til hvor mange skiver en selger, har vært en utfordring for Blindside, som er kjent navn i både kristen og sekulær bransje.

– I musikkbransjen blir ordet ”kristen” oppfattet som noe mindre intelligent, det mister sin kraft, og en blir stemplet ut i fra det, sier Simon.

Som band prøver de å være jordnære og ydmyke.

–Av og til er det ikke lett å være ydmyk, men det er noe alle opplever, sier Christian.

 

Nytt album

Til alle Blindside-fans kan vi herved meddele at bandet fortiden jobber med et nytt album og skal snart ut på en større turné.

–Når albumet kommer, ønsker vi å satse mer på Sverige og de skandinaviske landene enn det vi har gjort tidligere, sier Simon.