Sex-spørsmålene

By  |  0 Comments

Ja, hvem spør man egentlig når spørsmålene om sex dukker opp? Menigheten? Mamma? En kompis?

Den økende graden av seksualisering i det offentlige rom har gjort behovet for veiledning om sex fra et kristent ståsted desto mer relevant for de unge idag. Dette var utgangspunktet da en rekke kristne organisasjoner i Danmark kom sammen i 2006 og opprettet nettstedet Adam & Eva.

 

I løpet av de siste fire årene nettstedet har eksistert, har de opplevd en økende interesse. I dag teller de over 20.000 unike besøkende i måneden, og det er tydelig at behovet for kristen veiledning om kropp, sex og samliv er til stede blant barn og unge. Nettstedet har målgruppe fra 11 til 25 år.

 

I tillegg til å tilby rene faktaartikler om sex og sex-relaterte tema, gir også nettstedet mulighet for å stille anonyme spørsmål. Disse blir besvart av kristne fagpersoner, deriblant leger, psykologer, prester og pedagoger som gir god veiledning.

 

Den danske nettsiden gir ungdom ærlige og åpne svar om sex, og alle fagpersonene bekjenner seg til det kristne menneskesynet og livsveiledningen Bibelen gir. I følge nettsiden er formålet “å opplyse og veilede ærlig og fordomsfritt om sex og samliv, samtidig som vi er lojale overfor klassisk kristen etikk”. Initiativtakerne er også overbevist om at den kristne etikk kan tilby et sterkt og holdbart alternativ til den seksualundervisningen som allerede eksisterer, og presiserer at det kristne synet på sex ikke bare vil være relevant for kristne, men for alle mennesker.

 

Det er organisasjonene JesusNet.dk, Indre Mission, Luthers Mission, Evangelisk Luthersk Mission, Kristeligt Forbund for Studerende, Pædagogisk forening og Foreningen Agape som står bak nettstedet.

 

Lyst til å ta en titt? Nettsiden finner du her.