Velkomstvorspiel

By  |  0 Comments

Latteren. Lukten av grillmat. Musikken. Smilene. Stemmene. Atmosfæren.

Å være student i Oslo var noe av det beste du kunne være da Ny Generasjon i samarbeid med flere Oslo-menigheter inviterte til grillfesten «Velkommen til Oslo» på St. Hanshaugen for gamle og nye studenter i byen.

Mange av de over tusen fremmøtte var studenter som allerede har bodd i Oslo i flere år. Men mange andre er nye i byen.

De kommer fra små kommuner og tettsteder, vant til å ha viktige roller i kirker og menigheter der fredager, lørdager eller søndager ikke blir helt det samme om man ikke stiller opp på scenen, ved gitaren eller bak kaféen.

I Oslo er det ingen som følger med på hva man gjør fredag kveld, eller søndag formiddag.

Det er en etterlengtet frihet for en del, men en frihet som byr på utfordringer også.

– Ta vare på ditt eget gudsliv, og koble deg på et menighetsfellesskap, var oppfordringen fra Egil Svartdahl fra scenen på «Velkommen til Oslo».

Selv gikk jeg flere år som student i Oslo uten å knytte meg til noen kirke, og det var først da jeg begynte i en at jeg oppdaget hvor mye jeg hadde savnet det.

Da oppdaget jeg hvor mye et aktivt menighetsliv betyr for meg, og hvordan det får ut potensialet i meg. Og da igjen oppdager jeg hvor mye jeg betyr for byen min og de rundt meg, og hvordan jeg kan få ut potensialet i dem.

Etter «Velkommen til Oslo» er det ingen grunn til å vente like lenge som meg med å finne seg en kirke man vil involvere seg i. Mange menigheter hadde egne stands, og flere fikk presentere seg fra scenen.

Når vi vet hvor mye én person kan bety for sine venner, så er det bare å forestille seg hva de over tusen studentene som møtte opp på St. Hanshaugen kan bety for Oslo. Og om alle har en kirke med seg i ryggen, begynner det virkelig å lukte svidd.

Sånn sett var torsdagens velkomstfest bare et lite vorspiel til det vi har i vente.

Eller som Egil Svartdahl sier:

– Jesus hadde tolv disipler, som ble til elleve, og de snudde verden opp-ned. Da bør det være et visst potensial i tusen studenter.