Velsignelse på Gateplan

By  |  0 Comments

G’Bless Records går ikke på kompromiss med evangeliet.

– Vi vil ikke inngå kompromisser når det gjelder budskapet vi ønsker å bringe, forteller Jan-Erik Mæland, daglig leder for G’Bless Records.

Best kjent ved artistnavnet Gino, startet Jan- Erik Mæland det selvstendige plateselskapet i 2010. I dag består selskapet av fem talentfulle artister.

– Hvordan har dere klart å tiltrekke dere så talentfulle mennesker?

– Ved å tørre å satse og levere med seriøsitet åpnet dørene seg naturlig. Dersom man søker Guds rike først, vil alt det andre komme i tillegg, forteller Mæland og fortsetter:

– Med riktig fokus kan man komme langt, men det krever også at man jobber hardt. Alle kan komme langt, men vi har forskjellige målsettinger.

«Det går bra, men det har vært bæd»

I studio sitter produsenten og rapperen Thomas Jones, alias «Jonesy», og gjør siste finpussen på den nye EP-en. Han digger musikken etter rytmen og nikker på hodet. Han stiller seg foran mikro- fonen og spytter ut noen setninger. «Det går bra, men det har vært bæd» er gjentakelsen han drar om og om igjen.

– Det hender at man rett og slett må spille
inn en låt flere ganger før man blir fornøyd. Noen ganger har jeg omskrevet en tekst og spilt den inn nærmere fem ganger, man skal være fornøyd når man er ferdig med en låt, forteller Thomas.

– Når man skriver kristne låter, kan man lett bli kategorisert som «de kristne rapperne». På hvilken måter unngår dere å bli kategorisert?

– Musikk er først og fremst kunst, og ikke kristen eller sekulær, men så er det opp til en selv hvordan en ønsker å bruke det. Vi lager også sanger som ikke nødvendigvis har kristent innhold, men som kan handle om andre temaer i livet som er viktige, sier Thomas og fortsetter:

– Du går ikke i en kristen butikk for å kjøpe kris- ten mat. Man går heller ikke til kristne bilkjeder for å kjøpe en kristen bil. Det er likevel viktig å være tydelig på verdier man står for, og i vår sammen- heng kommer de som oftest fram i sangtekstene våre.

Terningkast fem

Thomas har vært med i G’Bless siden 2006. Det var før selskapet hadde blitt et selvstendig

plateselskap.
– Det var naturlig å bli med, fordi vi var

kompiser. Vi ønsket det samme, samtidig som vi hadde troen til felles, forteller han.

Den nye EP-en har tilsammen seks sanger, en intro inkludert, og guttene jobber bestemt fram mot finpussen.

– Dette blir første gangen alle i selskapet er med på en plate samtidig, og alle er med på hver låt, noe som også betyr at vi skal gjøre konserter sammen, forteller Thomas til sorthvit.

G’Bless har profilert selskapet sitt på so-
siale medier, og de har nylig fått god kritikk av lokalavisen Fædrelandsvennen. De ga den nye EP-en terningkast fem, og omtalte musikken som «troverdig, full av kvalitet og gjennomført.»

Opptur

– Kan du beskrive G’Bless med tre ord?

– Det må være Gud, kvalitet og nestekjærlighet, sier Jan-Erik etter et halvt minutts tenketid.

– G’bless har siden oppstarten vært en opptur. Vi har blant annet spilt på Skjærgårds, og i 2012 spilte vi på Hove-festivalen, forteller Jan-Erik.

Likevel legger han ikke skjul på at de ønsker å utvikle arbeidet med neste steg, nemlig merchandise.

– Vi ønsker å drive det meste selv, og ha et stort team, avhengig av hvor mye støtte og spillejobber vi får.

Vitnesbyrd

Mesteparten av inntektene i G ́Bless har kom-

met fra spillejobber de får rundt omkring i landet. Musikkbransjen selger ikke like mange plater som tidligere, og for å leve som artist på fulltid, trenger man å bli støttet av folk som har tro på det man leverer.

Men G’Bless holder ikke bare vanlige kon- serter. De deler også vitnesbyrd, der de forteller om vanskelige situasjoner hvor de har stått nær hverandre og bedt sammen.

– Det er det hjertet er fylt av som kommer ut av munnen, forteller Jan-Erik.

«Fra ord til handling, fra tro til forandring», lyder visjonen til G ́Bless Records, og i den nye EP-en kan folk forvente variert innhold av fem forskjellige artister.

 

Tekst og foto: Matunda Bigirimana