Antestor har våknet til live igjen

By  |  0 Comments

Etter 3 ½ år i dvale er ventetiden endelig over, Antestor er på nytt fulltallige og klare for å spille konserter igjen.

Av Jon André Danielsen

 

Antestor er på mange måter legendariske innenfor kristen ekstrem-metall. De dukket opp allerede i 1990 under navnet Crush Evil, og har siden den tia gitt ut tre fullengdere og flere EPer og demoer.

Ikke lenger svartmetall

Bandet kan sies å ha gått inn og ut av dvalemodus og har opp gjennom årene hatt uttallige utskiftinger i rekkene. Dette har naturlig nok ført til at bandet har gått gjennom en del stil-endringer, og vokalist Ronny Hansen forteller at det er tilfellet nå også.

– Vi kaller oss ikke svartmetall lenger. Det er fordi vi får inn nye elementer, som gjør at vi kan gjøre som vi vil.

Men den gamle fansen trenger ikke å frykte, Antestor plasserer seg fortsatt med begge føtter innenfor ekstrem-metallen, med blast-beats og en lydmur av harde gitar-riff. Men noe som er felles for de nye låtene er at skrikevokalen ofte er kombinert med «clean» vokal.

Mange utskiftinger

Siden sist gang Antestor spilte konsert, på Endtime Festival i 2007, har bandet rekruttert fire nye medlemmer. Av de er bassist Thor Buer og keyboardist Nickolas Main Henriksen tilstede under intervjuet.

Hvordan opplever dere nye det å spille for Antestor? Hadde dere noe forhold til bandet fra før?

Nickolas er først ute med å svare:

– Det var helt fantstisk å bli spurt! Personlig hadde jeg ikke veldig forhold til bandet før. Men jeg ble veldig gira da jeg satte meg   ned og hørte på de.

Thor forteller at han var veldig fan av bandet, og satt uttalige timer og lærte seg å spille låter fra Forsaken-albumet på gitaren.

–  Når jeg ser tilbake på det sjøl syns jeg det er ordentlig morro å få lov til å spille i bandet. Må nesten kalle det en ære.

 

Drapstrusler tilhører fortida

Da Antestor begynte å gjøre et navn av seg mot midten av 90-tallet møtte de sterke reaksjoner på at de var kristne, de fikk til og med drapstrusler. Drapstruslene kom hovedsakelig fra folk innenfor det norske Black Metal-miljøet. Men det har gått lang tid siden den tid, og i følge Ronny er det noe som tilhører fortida.

– Alle som har ytret drapstrussler mot oss har vi gjort opp med. De har blitt voksne de også.

Det var mange som sperret opp øynene når selveste Jan Axel Blomberg, bedre kjent som «Hellhammer», stilte opp som trommis på det siste albumet deres. Selv om han ikke var blant de som ytret drapstrusler, var bandet hans, Mayhem, blant de som ytret seg mest negativt til Antestors eksistens.

– Han hadde ekstra lyst til å spille for oss fordi vi hadde et kristent budskap. Dette gjorde han fordi han elsker å provosere. Han har   fått mye pepper for det, men det syns han bare er moro, forteller Ronny.

Ny plate

Siden de under konserten på Nordic Fest spilte flere nye låter, er det mye som tyder på at det er ny plate på gang. Bandet bekrefter dette.

– Vi har så langt kun spilt inn demolåter. Men vi har jo planer om å komme med ny plate, og holder på med å skrive nye låter.  Akkurat når den kommer vet vi ikke ennå, men at det blir i løpet av vinteren er ganske sikkert, forteller Thor.

Ronny legger til at februar-mars er en realistisk tid for ny plate. Om det blir EP eller en fullengder vil de ikke si ennå, men oppfordrer fansen til å følge med på bandsidene på Facebook og Myspace.

– Der vil det veldig snart dukke opp info om den nye skiva vår, avslutter Ronny.